tisdag 16 september 2014

Terveysintoilijan omenakaurapaistos - sopii vaikka aamupalaksi!

Hei ja huomenta kaikille!
Nyt on heti aamusta tultava hehkuttamaan eilen kehittelemääni terveellisempää versiota kaikkien tuntemasta omenakaurapaistoksesta, jonka kehittelin eilen illalla. T maisteli paistosta eilen iltapalaksi kermajäätelön kera, kun itse söin oman osani tänään aamupalalla tuorepuuron, sekä omppusoseen kera ja jösses, mikä makuorgasmi suussani jälleen syttyi!

Jotta sinäkin voisit saavuttaa vastaavanlaisen makuelämyksen, jonka valmistaminen ei suurempia uhrauksia vaadi ja jota voi hyvillä mielin syödä aamu- tai välipalaksi tai herkutteluhetkenä esim. jätskin tai vaniljakastikkeen kera, tarvitsee sinun vai noudattaa seuraavia ohjeita:

1. Pilko uunivuokaan kotimaisia omenoita sopiva määrä (minulla oli n 10 kpl) ja ripottele kanelia päälle. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Uunin lämmettyä laita omenat esipaistumaan siksi aikaa, kun valmistelet kaurahiutaleseoksen.
2. Sulata kattilassa tai mikrossa pari rkl voita ja lisää 4 dl (luomu) kaurahiutaleita, 1 rkl rypsiöljyä, 1 rkl kanelia, ripaus suolaa ja loraus makeutusta (itselläni vaahterasiirappia)
3. Muussaa (luomu) banaani erillisessä kulhossa ja sekoita siihen reippaasti vispaten 3 kananmunanvalkuaista
4. Yhdistä voi-kaurahiutalemössö, sekä banaani-munaseos ja ripottele se uunista ottamiesi omppulohkojen päälle. Laita koko komeus takaisin uuniin n 20-30 min tai kunnes kauraseos saa kauniin kullanvärisen pinnan.
5. Anna jäähtyä ja nautiskele vaniljakastikkeen tai -jätskin kanssa tai vaihtoehtoisesti (kuten minä) chiasiemen-mantelimaito-kaurahiutale-vaniljaprotskujauhe-tuorepuuron kera

Onko teillä tapana tehdä n.s. terveysversioita perinteisistä herkuista?
Itse tykkään kehitellä niitä, koska sitten voin syödä niitä aamupalaksikin hyvillä mielin :D Omiin tapoihini kun kuuluu herkutella perinteisin herkuin (esim. suklaa, jätski) vain kerran viikossa :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3