fredag 23 januari 2015

What's up, eskimo-yo in your parka-jacket? Kooste viikon ajatuksista, menoista ja tulevaisuudenhaaveita

Wiuu, jo viikko taas lähenee loppuaan. Vaikka joka päivä olen elänyt "päivän edellä" (eli keskiviikkona fiilistelin jo torstaita..), tuntuu tämä(kin) viikko sujuneen kuin siivillä vaikkei mitään perusarkea kummempaa ole siihen kuulunutkaan.

Alkuviikosta päivystyksessä oli vähän ruuhkaa ja se merkitsi siis osakseni ylitöitä, mikä taasen lyhensi jo muutenkin lyhyehköjä iltoja. Vaikka illat ovat jo huomattavasti valoisampia kuin kuukausi sitten, ei vuorokaudesta tunnu löytyvän kuin aamu ja ilta - etenkään kiireisinä päivinä! :D Maanantaina en siis urheillut muutoin kuin käytin koiraa pitkähköllä lenkillä illalla. Tiistaina kävin sitten vastapainoksi heittämässä 10 km (meditaatio-olon-purku-)juoksulenkin ja keskiviikkona sitten vesijumpassa. Torstaina olin kummallisen vetämätön työpäivän ja koiralenkin jälkeen (itse asiassa jo sen aikana) ja vihdoin kotiin päästessäni teki minun mieli tyhjentää koko jääkaappi. Vaikka söin ja söin, ei vatsastani tuntunut löytyvän pohjaa. Lopulta siirryin sohvalle, jotten saattaisi itseäni 100% ähkyyn. Siinä sohvalla maatessani tajusin, minkä virheen olin tehnyt: lounaaksi söin kevyen tonnikala-feta-salaatin kera sämpylän vastoin kokemusteni myötä oppimani, eli kunnon ruokaa. Vasta 19:30-aikaan totesin Ronjalle, että hitto, nyt kyllä tehdään vielä jotain (muuta kuin se tunnin), puettiin lenkkivaatteet ylle ja suunnattiin ulos juoksulenkille. Päädyttiin juoksemaan lyhkäinen 4,26 km lenkki ja totesin T:lle hymyssä suin, että tuo koiran kanssa juoksu on kyllä parasta intervallausta: siinä tulee väkisteenkin kaasuteltua ja jarruteltua kun koira hidastaa pissalle tai nuuhkimaan iiiihania tuoksuja, jonka jälkeen sitten spurttaa kiinni menetettyjä sekuntejaan. Itse olen kovin laiska intervallaamaan tai muutenkaan varioimaan juoksemistani, vaikka tiedän kuinka hyvää se tekisi. Pitänee siis napata koira useammin matkaan lenkille ;) En toisaalta vielä viitsi kovin usein Ronjaa juoksuttaa, koska hän on lapsi vasta ja jotteivat polvet tai lonkat loukkaannu tai rasitu turhaan.

Treeneistä muutoin, niin en VIELÄKÄÄN ole saanut sitä salikorttia hankittua. Mikä eniten mättää on se, että työpäivät ovat venyneet eikä minun sitten millään tekisi mieli heti töiden jälkeen mennä sisälle hikoilemaan, vaan himoitsen raitista ulkoilmaa. Kodin lähettyviltä löytyy toki sali, mutta se on työpaikan lähettyviltä löytyvää salia huomattavasti kalliimpi ja kun sinne kotiin on vihdoin päässyt, koira on ulkoilutettu ja välipalat on syöty, en viitsi lähteä ajamaan 18 km matkaa suuntaansa salille. Kotiin voisi toki hankkia lisää kotijumppavälineitä, jonka avulla voisi reipasta lihaskuntotreeniä tehdä, mutta jotenkin laiskuus sitten iskee kun kotia vihdoin pääsee. Joo-o, paha oravankierre syntyy kun laiskuuden ja liian yksitoikkoinen treeni yhdistetään, eikä siitä kärsi muut kuin minä itse.

neule Filippa K farkut Zara huivi Acne laukku Miumiu nilkkurit Rieker
 



Vaikka talvea on vielä jäljellä, suunnitellaan jo työpaikoilla tulevaa kesää. Itsekin haaveilen jo kesästä ja lämmösta ja kaikkein eniten ehkä siitä, ettei tarvitse harrastaa tätä riivatun kerrospukeutumista. Voi kuinka paljon aikaa viekään sitoa vaelluskengät, pukea takkia, kaulaliinaa, pipoa ja lapasia, sekä viiman käydessä toppahousutkin joka ikinen kerta kun suuntaa ulos. Onneksi asumme kerrostalon 1. kerroksessa, johon kuuluu oma pieni piha, jonne koiran voi tarvittaessa päästää pissille.
Alkusyksystä ostamani Canada Goosen Expedition-parka on toinen ehdoton, jota ilman en enää pärjäisi. Okei ehkä liioiteltua, koska kyllä mä ilman tätä untsikkaihanuutta PÄRJÄISIN, mutta ilman en HALUAISI olla. Tämän kanssa ei kerrospukeutumista tarvita, vaan tällä takilla pärjää paukkupakkasillakin, vaikka alla olisi pelkkä ohut pitkähihainen teeppari. Sikahintainen takki, mutta ehdottomasti hintansa väärti. Itselläni kävi niinkin hyvä tuuri, että löysin uuden (laput kiinni-periaate) yksilön tästä lähettyviltä, jonka myyjä suostui mulle normaalihintaista alempaan hintaan. Win-win, tarjoushaukka kuittaa ;)

Kesäsuunnitelmista puheen ollen olen miettinyt, mitä ihmettä kesällä haluaisin tehdä ja jos jotain reissuja pitäisi suunnitella. Miestä nauratti, että pitääkö sitä kesää niin tarkkaan jo nyt suunnitella, mutta minä tyypillisenä naisena tykkään suunnitella jo hyvin etukäteen - hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikö? ;) Kesällä haluaisin matkustaa jonnekin Suomen kaupunkiin, jossa en aiemmin ole käynyt tai jossa olen vain poikennut. Vaihtoehtoina löytyy m.m. Tampere (pitäisikö kokeilla uutta torni-hotellia kenties?), Hanko (aah, kesä, biitsi ja Hangon villat) ja miksei Turkukin (jossa viimeksi tuli nähtyä vain yöelämää pari vuotta sitten). Viime kesänä käytiin Vaasassa pyörähtämässä, mutta ajomatka oli turhan pitkä (6h) omaan makuuni joten ihan niin kauas ei nyt suunnitella. Pitäisi kai sitten viipyä vähän pidempään kuin vuorokauden jos noin pitkälle suuntaa ja sitten vaikka pysähtyä matkalla ja ihailla jotain kaupunkia. Haha, jälkeenpäin oikein naurattaa kun miettii, että me ajettiin ei edes kokonaiseksi vuorokaudeksi Vaasaan ja pyssättiin vaan syömään ABC:lle ja kahville/jädelle :'D Parisuhdeaikaa parhaimmillaan, eikö? ;) Hei oisko muuten vinkkejä minne kannattaisi suunnitella päivän-parin kesäreissua?

Että sellaista täältäpäin. Oletkos jo suunnitellut kesää?

hihii, parasta Canada Goosessa taitaa olla huppu, jonne voi tämänkokoinen nainen piiloutuakin ;)
*ajastettu postaus

2 kommentarer:

  1. Tuommoinen Canada Goose täytyy kyllä laittaa ostoslistalle ensi talvea ajatellen! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Suosittelen lämpimästi :) Mutta kyttäilehän tori.fi:stä tai huutiksesta - käyttämättömiäkin on paljon myynnissä ja halvemmalla kuin esim. Stockalta ;)

      Radera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3