Aiemmin käytin wokkiin aina pakastevihanneksia ja toki ne ovat nopea oikotie ruoanvalmistuksessa, mutta koska pakkasemme nykyään pullistelee Ronjan raakaruokaa ja tila on rajattu, valmistan wokkini nykyään lähes aina tuoreista vihanneksista. Ja kyllä siitä parempaa tuoreista raaka-aineista valmistettuna tulee, koska vaikka pakastevihanneksia kuinka kuumentaa, jäävät ne minusta aina hieman vetisiksi.
Omaan lemppariwokkiini tulee seuraavaa:
- tuoreita kasviksia, esim. porkkana, broccoli, kesäkurpitsa, lehtikaali, herkkusieniä tms
- sipulia ja valkosipulia
- täysjyvänuudeleita
- pakasteseitiä kevyesti sulatettuna/soijasuikaleita/kanaa (jos sitä on valmiiksi paistettuna jääkaapissa)
- kalastiketta, mustapippuria, inkivääriä
- seesaminsiemeniä
Kuumenna pannulla öljyä (itse käytän wokatessa kookosöljyä, koska se kestää kuumentamisen hyvin VS oliiviöljy) ja wokkaa kovimpia vihanneksia (porkkanoita) ensin ja lisää pikkuhiljaa nopeammin kypsyvät kasvikset pannulle. Kuumenna sillä välin vettä ja laita nuudelit likoamaan kuumaan veteen. Kasvisten ollessa lähes kypsiä, lisää pannulle kala ja nuudelit. Mausta seos lopuksi makusi mukaan ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Mikä on sinun arkesi pelastaja-ruoka?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3